Juul Baars

Maandagavond Salon 

 

Mijn naam is Juul Baars. Ik ben geboren in 1947. Na een werkzaam leven waarin ik veel verschillende dingen heb gedaan, ben ik nu aan het genieten van mijn pensioen. Mijn eerste gedicht schreef ik toen ik 15 was en tot over mijn oren verliefd op een meisje in mijn klas. Daarna slokte mijn werk me teveel op. Toen ik 50 werd heb ik de draad opnieuw opgepakt. Een aantal van mijn werkjes zijn sinds die tijd gepubliceerd in twee bundels.

Sinds 2015 zit ik bij de 'Dijkdichters' waar ik nog meer wordt uitgedaagd om te schrijven. Naast schrijven is fotografie een van mijn 'grote' liefhebberijen.

Ook deel ik mijn pasie op de radio bij Radio Lelystad. Elke maandagavond presenteer ik met meerdere dichtgenoten Maandagavond Salon. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

En dan zijn er ook nog twee kleinkinderen, waar ik verschrikkelijk veel van hou en waar ik 'opa' voor kan zijn.

Mijn eigen webpagina kunt u vinden op http://www.juulbaars.nl 

Ger Koreman

Ger Koreman,

De Lelystadse duizendpoot Ger Koreman is het levende bewijs dat gepensioneerd zijn niet betekent dat je achter de geraniums gaat zitten.  

Ger organiseert meerdere activiteiten in de stad, zoals de Kindermudrun en vertellingen en rondleidingen op de Lelystadse begraafplaats, en heeft tal van boeken geschreven, waarvan Lelystad ziet Abraham, 7,5 maatje en Als de Oostvaardersdijk kon lullen de bekendste zijn.

Zijn levenservaringen en algemene kennis zorgen ervoor dat Ger ook een uitstekende gesprekspartner is op de radio.

Ger is elke maandag tafelgast en medepresentator van het radioprogramma Maandagavond Live!

Samen met Dave Terlien geeft hij Inwoners en clubs een podium voor hun verhaal.

Maandagavond Live! Elke maandagavond 20:00 t/m 21:00 uur.

Will van der Steen

Will presenteert elke zondagochtend om 09:00 uur het radioprogramma Oud Nederlands. Sinds de jaren 70 maakt Will al radioprogramma’s en hij is ook één van de grondleggers van de toenmalige radiopiraat Radio Lelystad.

In 1983 maakte Will de overstap naar de Vlaamse radio en had daar jarenlang een populair radioprogramma bij onze zuiderburen. Na dit Vlaamse avontuur stapte Will in 1988 over naar de toen net opgestarte L.O.V., het huidige Radio Lelystad.

Jarenlang was Will één van de drijvende krachten achter de lokale omroep in Lelystad. In het jaar 2011 ging het roer om en maakte Will de overstap naar een eigen internet radiostation. Gelukkig is Will van der Steen sinds 2020 weer terug op zijn oude nest Radio Lelystad en presenteert hij elke zondag Oud Nederlands.

Rolf Vermeer

MuziekTrip: Een muzikaal luisterprogramma en wordt gemaakt door een jongen op leeftijd.

Verbazingwekkend: MuziekTrip is een programma dat gaat over muziek.

Op zich een vrij logisch gegeven, maar ik wil er net even ietsjes meer mee doen. Dus helaas niet een simpele aan- en afkondiging, en zeker geen hits, maar juist wat meer informatie en wat meer (uit)gesproken teksten.

Of dat thuis hoort in een muziekprogramma? Misschien wel, maar misschien ook niet. Dus toch zoveel mogelijk tracks laten horen, zoveel mogelijk informatie vertellen en zoveel mogelijk de muziek laten spreken.

Is dat mogelijk? Ik hoop het wel, althans dat is de opzet, want hoe meer je over muziek hoort en misschien leert, des te leuker kan je het gaan vinden

MuziekTrip te beluisteren op de woensdagavond van 19-20 uur.

Presentatie/samenstelling/regie: Rolf Vermeer

 

Emile Halbesma

Emile is al sinds de jaren negentig medewerker bij Radio Lelystad en 

is altijd te vinden achter de knoppen tijdens radioprogramma's.

Emile is vaste technicus bij het radioprogramma Op visite bij Spoor 55 en Sportprogramma Dubbelspel.

Menig technicus bij Radio Lelystad is wegwijs gemaakt achter de knoppen door Emile.

 

0
Shares

Radio Lelystad: de hele dag dichtbij! | Ook op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter