NIEUWS UIT LELYSTAD

Cannabisplatfom hekelt politie na publiciteit over drugsvangst

De Lelystadse politie heeft zich de boosheid op de hals gehaald van het platform van cannabisgebruikers CCNBS met een bericht over een drugsvangst. Ze meldde op Instagram ruim twee kilo hennep en hash te hebben gevonden in een woning in de Waterwijk. Er werd iemand aangehouden en er werd een auto in beslag genomen die vermoedelijk zou zijn betaald met crimineel geld. 

Als het maar enigszins met wiet van doen heeft, mag de politie zomaar allerlei andere zaken bij je wegpikken – met op nummer 1 steevast de auto, moppert CNBBS, en dan ben je dus schuldig tot het tegendeel bewezen is. Bovendien toont het platform zich niet onder de indruk van de omvang van de vondst. De site spreekt van rippen, het beroven van een drugsdealer.

De redactie vindt dat Lelystad het aan zichzelf heeft te danken dat huis- en straatdealers er goede zaken doen omdat één coffeeshop te weinig is en de openingsuren te krap zijn.

De verantwoordelijke politieman, wijkagent Henri Limburg, vindt echter dat hij niet verkeerd heeft gehandeld. "Ik heb alleen gemeld wat we hebben gedaan. Als ik daarmee wacht tot na de veroordeling, kan het jaren duren, als ze in beroep gaan. Ik heb er ook bij gezet dat die auto mógelijk was betaald met crimineel geld."

En als politiefunctionaris onthoudt hij zich van een oordeel over de vraag of Lelystad de illegale handel aan zichzelf heeft te wijten doordat de legale verkoop van softdrugs te beperkt is. "Daar vind ik niks van."

Op bijgaande foto's de omstreden vangst.

Geplaatst op 7 december 2022.

{jcomments on}

Radio Lelystad: de hele dag dichtbij! | Ook op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter