Lelystadse talenten bezoeken bedrijven

‘In iedereen schuilt talent. Je moet het alleen wèl zien en het aandacht geven,’ zegt Chris Heynen, eigenaar van Heynen Systems. Onlangs kreeg het bedrijf bezoek van 7 jongeren die deelnemen aan het programma Lelytalent van MBO College Lelystad.

Lelytalent is een project met als voornaamste doelstelling het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Het tekort aan praktische arbeidskrachten wordt op die manier aangepakt. Het Lelystadse bedrijfsleven, het MBO College Lelystad, Eduvier en het Werkbedrijf Lelystad werken intensief samen binnen het project.

Talentvolle jongeren die een Entree-opleiding aan het MBO College Lelystad volgen, worden in dit programma stapsgewijs voorbereid op de beroepspraktijk. Door middel van het bedrijven carrousel krijgen zij eerst een beeld van de branches. Nadat zij voor een branche gekozen hebben, vervolgen zij hun opleiding 2 dagen per week in het bedrijf, dit groeit al snel uit naar drie dagen per week. Zodoende wordt een naadloze aansluiting gemaakt tussen opleiding en werk.

Ruim 15 Lelystadse bedrijven, waaronder Heynen Systems, hebben zich aan het project van MBO College Lelystad gecommitteerd. Zij geven aan welke kansrijke soorten werk zij zien en welke vaardigheden op de werkvloer ontwikkeld kunnen worden. De bedrijven en het onderwijs ontwikkelen dit onderwijsprogramma samen. Door jongeren op de juiste manier te begeleiden, kunnen zij hun talenten verder ontwikkelen.

‘Ik vind het leuk en belangrijk om mijn enthousiasme over te dragen aan jonge mensen. Ik wil ze laten zien hoe leuk het is om dingen te maken en hoe uitdagend het is om je hierin constant te blijven verbeteren’, legt Chris Heynen uit.

‘Na een algemene introductie, waarin de jongeren veel vragen stelden, kregen ze een rondleiding door de fabriek. Hier waren de machines in bedrijf die textiel voor kussens en matrassen fabriceren. Onze slimme en razendsnelle apparaten knopen dunne garen aan elkaar. En dat was ook wat we na afloop samendeden. We sloten de middag af met een wedstrijdje garenknopen. De winnaar ging naar huis met een Tricover shirt en de anderen kregen als aandenken een pet.’

De jongeren gingen enthousiast naar huis. Doel bereikt? ‘Ik hoop het! Ik hoop dat we ze een inkijkje hebben kunnen geven in ons bedrijf. En dat ze enthousiast zijn geworden over de mogelijkheden van werken bij een maakbedrijf. Onze deur staat namelijk altijd open voor talenten die het vak willen leren’, besluit Chris Heynen enthousiast.

fDelen
0

Lelystad Nieuws

19 oktober, 2018

Minister: lawaai Airport binnen de normen

Minister Cora van Nieuwenhuizen is niet van plan met een nieuwe nieuwe milieueffectrapportage (MER)…
19 oktober, 2018

Rechter legt werk aan vangweide paarden stil

De aanleg van de vangweide voor konikpaarden in de Oostvaardersplassen is weer gestaakt, in elk…
18 oktober, 2018

Extra controles op onder meer Westerdreef

De politie houdt de komende tijd extra snelheidscontroles op een aantal wegen en daar zitten ook…
18 oktober, 2018

Lager opgeleide makkelijker aan de bak

Flevoland heeft het afgelopen halfjaar veel meer banen gekregen op het niveau vmbo en net…
17 oktober, 2018

Wat deed de afsluiting voor uw familie?

Waterschap Zuiderzeeland en de Flevolandse historicus en publicist Eva Vriend zoeken verhalen van…
17 oktober, 2018

Provincie trekt beurs voor wie toeristen lokt

De provincie Flevoland trekt weer de beurs voor ondernemers en organisaties die een toeristische…
16 oktober, 2018

Voorbereidingen voor vertrek konikpaarden

Staatsbosbeheer is in de Oostvaardersplassen begonnen met het aanleggen van een hekkensysteem – een…
16 oktober, 2018
FOTO FOTOSTUDIO WIERD

Oostvaardersplassen straks deels droog

De komende tijd zakt het water in het moerasgedeelte van de Oostvaardersplassen langzaam maar zeker…

Radio Lelystad: Altijd in de lucht! | Ook op Facebook en Twitter